INFO TIL FORELDRE

Vi vet at det kan være litt skremmende som foreldre å sende dine små på et arrangement hele helgen, derfor har vi alt dere trenger å vite her, pluss noe tips.

 

Om oss

Først og fremst: BE LAN 18 arrangeres av frivillige. Ingen får betalt. Vi har ingen eiere. Alt er ideelt arbeid. Et eventuelt overskudd går til å drifte Blue Elite eSports som er en frivillig organisasjon som jobber for å skape en sosial arena for barn og unge som interesserer seg for dataspill og eSport.

Arrangører 

Arrangementet ledes av en gruppe med frivillige arrangører. Under seg har disse flere dyktige personer som jobber frivillig for å sikre at arrangementet har høyest mulig standard på alle områder, fra sikkerhet til matprodusering. Arrangørene understreker at hele arrangementet, fra planlegging til gjennomføring, gjøres av frivillige personer hvorav ingen mottar økonomisk godtgjørelse. Vi samarbeider også med Ungdomsmedarbeideren i Sel Kommune for å skape trygge gode rammer. Vi har fått med oss Natteravnene i Sel som bidrar til at arrangementet foregår på en trygg måte.  

 

Sikkerhet: alkohol, rusmidler og tyverier 

BE LAN 18 har en nulltoleranse for nyting av rusmidler inne i hallen eller på LANets område. Vi konfiskerer alle rusmidler, og i de tilfeller dette blir funnet på personer under 18 år vil foreldre bli kontaktet. Funn av rusmidler vil bli politianmeldt. Det er vakthold i hallen, som også sjekker alle som går inn for adgangstegn. Det er svært lite tyverier som skjer på denne typen arrangementer, men vi anbefaler på det sterkeste at man sitter sammen med bekjente som kan passe på utstyret, at bærbare maskiner er fastlenket og at man ikke legger igjen mobiltelefon, lommebok eller andre verdisaker.  

 

Nulltoleranse for mobbing 

BE LAN 18 har nulltoleranse for mobbing. Dette inkluderer, men er ikke avgrenset til, mobbing på bakgrunn av personlighet, rase, kjønn, ferdigheter, religion og seksuell legning. Alle rapporter om dette vil bli tatt seriøst, og kan i ytterstekonsekvens bli politianmeldt. 

 

Fasiliteter: Soving, dusjing og toaletter 

Det er soveområder tilgjengelig for alle deltagere. Vi anbefaler at alle tar med seg sovepose og liggeunderlag, derimot er ikke dobbelmadrass tillatt. Dusjer er det mer enn nok av. Det er egne garderober til gutter og jenter. Det er også et eget handicaptoalett. 

 

Aldersgrense og anbefalinger 

Det er ikke aldersgrense på BE LAN 18. Våre ressurser er dog begrenset, så vi tar ikke på oss ansvar for å passe på enkeltindivider. Personer under 12 år som ikke har tidligere datatrefferfaring eller er sammen med en større gruppe venner burde overnatte hjemme under arrangementet. Vi holder døgnåpent, og det er opp til hver enkelt deltager å legge seg når han/hun ønsker det. Ved mangel på søvn kan inntrykket av datatreff være ganske ekstremt for de yngste. Alle er derimot unike, så vi håper at du som foresatt tar en beslutning om hvilken grad deres barn skal delta. 

NB! Merk at alle deltagere må ha undertegnet samtykkeskjema for å kunne delta på BE LAN 18.

 

Teknisk assistanse 

Arrangørene har ikke mulighet til å yte teknisk assistanse til alle som har tekniske problemer på BE LAN 18, så vi oppfordrer at deltagerne selv lærer seg nye ting og gjerne tar kontakt med andre for å lære nye ting. Vi er derimot behjelpelig om det virkelig er vanskelig å feilsøke, forutsatt at vi har ledig kapasitet. 

 

Mattilbud 

VI tilbyr en matbillett som kan kjøpes på forhånd eller i døra. Denne gir kveldsmat på fredag, frokost, varm middag og kveldsmat på lørdag, samt frokost på søndag. Vi har også kiosk inne på LANet, der vil vi tilby et variert utvalg av varer. Vi kommer ikke til å selge energidrikk og lignende produkter i kiosken, vårt utvalg vil være sunne alternativer der dette er mulig. 

 

Hygienekontroll 

Vi har sterkt fokus på hygiene på alle områder, og vaktpersonalet har som oppgave å tilse at hygienekravene blir oppfylt. Serveringen av mat vil foregå iht. Mattilsynets krav for å oppnå hygieneresultatet smilefjes.

 

Tilpasning for funksjonshemmede 

BE LAN 18s lokaler er tilpasset for rullestolbrukere. Vi gjør vårt beste for at deltagere ikke skal bli forskjellsbehandlet på bakgrunn av slike utfordringer, men vi setter pris på å få vite om slikt på forhånd for eventuell videre tilpasning.

 

Teknisk behov for de med egen datamaskin 

Det er fortsatt mest vanlig å reise på dataparty med egen datamaskin, men det er også mulig å kjøpe dags/festivalbillett for de som bare skal være innom litt. Ved deltagelse på et dataparty er det normalt å ha med seg datamaskin. Denne bør på forhånd være klargjort med alt nødvendig teknisk utstyr, inkludert en ti meter lang nettverkskabel (dette kan også kjøpes på arrangementet ved behov). Hver deltager får bare ett strømuttak og må selv besørge strømpad/forgrener dersom dette ikke er nok. Det er anbefalt å aktivere antivirus før man ankommer arrangementet. BE LAN 18 stiller med bordplass og stol, men det er mulig å ta med egen stol dersom det er ønskelig – denne må dog tas med ved avreise. 

 

Ankomst og avreise 

Dagen vi starter er det mange som kommer. Det er ikke nødvendig å komme tidligere enn et kvarter før vi åpner, vi har dessverre ikke mulighet til å gi spesialbehandling uavhengig av hvor mye utstyr som blir tatt med. Søndagavsluttes arrangementet kl 12. Merk at ingen uten billett, inkludert foresatte, har adgang til hallen. Om du ønsker å fysisk sjekke opp under arrangementet, må du/dere ta kontakt med Crewet.  

 

Lommepenger 

På et dataparty vil alle ha behov for penger. Kiosken har et godt og variert tilbud. Vi har kortterminal og godtar betaling via Vips. Dette gjør betalingene tryggere samt at en ikke trenger store mengder kontanter.  

 

Besøk 

Kun innehavere av gyldig billett har adgang til BE LAN 18. Dette innebærer at for eksempel foresatte som vil besøke sitt/sine barn på arrangementet må kontakte Crewet for adgang. Dette er blant annet for deltagernes sikkerhet. Personer med dagsbillett kan ikke ta med utstyr ut av hallen. 

 

Samtalen 

Før deltagelse på arrangementet anbefaler vi foresatte som har barn under 16 år å ta en samtale om forventninger og utfordringer. Snakk gjerne om telefonkontakt en gang om dagen, hvor mye mer man får ut av arrangementet ved å sove hver dag, Fortell at man må drikke minst 2,5 liter med drikke hver dag hvor minst 1,5 liter bør være vann. Å tro at ungdom som reiser på dataparty ikke spiser usunn mat er å villede seg selv, men be dem også få i seg variert mat i løpet av døgnet. 

© 2021 Blue Elite eSports all rights reserved. All trademarks are the property of their respective owners.